На 24 април (петък) славният великотърновски Етър навършва 91 години от създаването си. Клубът е основан на 24 април 1924 г. в сградата на бившата Девическа гимназия, днес Факултет по изобразително изкуство на Великотърновския университет. Миналата година по повод на честването на 90-ата годишнина там бе поставена паметна плоча.

Фенклуб „Етър” ще отбележи годишнината, като привържениците ще се съберат и почетат датата, полагайки цветя на паметната плоча. Феновете се събират на паметника „Майка България” точно в 19:24 часа, като символиката на цифрите не е случайна. След това ще се придвижат до мястото на създаването на Етър – факултета по Изобразително изкуство.

"Фен клуб „Етър” кани всички фенове на великия „виолетов” отбор, легенди на клуба, настоящи и бивши футболисти, ръководители и деятели, да отбележим заедно голямата за всички ни дата. Впрочем, символика има и в 91-ата годишнина. Най-златната година в историята на Етър е именно 91-ва, когато „болярите” станаха шампиони на България и донесоха огромна радост на своите многобройни привърженици", пишат от фенклуба, цитирани от sport-vt.com.