Четвърто място от 6 отбора заеха младите футболисти на Етър (родени 1997 и 1998 г.) в международния турнир, организиран от Арсенал в гръцкия град Арголида на Пелопонес. Поканата бе първа стъпка от бъдещото сътрудничество на великотърновския клуб с „Арсенал“, като разходите по участието и престоя на българите бяха поети от организаторите.

Юношите, родени през 1997 г., с треньор Николай Катъров представяха „Етър“ в надпреварата. В нея взеха участие шест отбора, разделени в две предварителни групи.

Етърци започнаха участието си с мач срещу сборен отбор на областта Арголида, като допуснаха загуба с 1:7. Попадението за българския тим бе автогол на домакините, дошъл след центриране отляво. Във втория си мач Етър срещна местния Толо (Гърция). "Виолетовите" паднаха с 0:4, но впоследствие се оказа, че им е присъдена служебна победа с 3:0.

Това ги изпрати в мач за 3-4 място срещу холандския Волендам, където „виолетовите“ отново допуснаха загуба с 1:7. Голът за Етър вкара Анатоли Йорданов. Шампион стана сборният тим на Арголида, а представителят на гръцката школа на Арсенал дори остана пети след етърци.

„Бяхме настанени в гр. Толо на остров Пелопонес, всичко бе организирано отлично. Турнирът се провежда за седма поредна година, като в предишните издания са участвали и Арсенал (Лондон), Нотингам, Еспаньол... Конкуренцията бе много сериозна. Получихме плакет за участието си, благодарим за гостоприемството“, сподели треньорът на Етър Николай Катъров.