Етър ще играе със Славия в 1/8-финал за Купата на България. Тази двойка бе първата изтеглена в днешния жребий. Представителят на Берое Николай Демирев изтегли топката с името на тима от Велико Търново, а тази с "белите" избра мениджърката на "Мото-Пфое" Вася Колева.

"Виолетовите" се наредиха сред най-добрите 16 в турнира, постигайки два успеха като гост – миналата събота отстраниха Чавдар (Бяла Слатина) с 4:2 след дузпи, а преди това се справиха и с Янтра в Габрово, печелейки с 2:1. Славия пък изигра един мач, в който надделя над Лудогорец в Разград с 2:0. Ако няма промени в програмата, двубоят между Етър и "белите" ще се проведе на 4 декември (събота) от 13:30 часа на стадион "Ивайло".

Предстоящата среща няма да бъде първата между двата тима в турнира за Купата на България. Предната се игра през 2004 година и завърши с победа за "виолетовите". Тогава Етър успя да елиминира "белите" след победа с 1:0 с гол на играещия в момента в Чикаго Файър Стефан Иванов, припомня sport-vt. Ако на 4 декември Славия отново загуби във Велико Търново, Етър ще се класира на 1/4-финалите и ще запише най-доброто си постижение за Купата в своята история. /БЛИЦ