Мачът между ОФК Павликени и Етър от предстоящия 11-и кръг на Северозападната „В“ група ще се играе в село Лесичери, съобщиха от Зоналния съвет на БФС пред sport-vt. Двубоят е в неделя от 14:30 часа.

Етър гостува на Павликени в Лесичери и през пролетта заради ремонта на тревното покритие, като "виолетовите" спечелиха убедително с 5:0.

Сега причината домакинските мачове на ОФК Павликени да бъдат преместени в Лесичери е обновяването на спортните съоръжения по сериозен проект за 6.9 милиона лева. Той е най-мащабният проект в спортната инфраструктура, изпълняван с европейски средства на територията на Община Павликени. Договорът за безвъзмездна финансова помощ е сключен на 27.11.2012 г. между Община Павликени и ДФ Земеделие по мярка 321 „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони” от Програмата за развитие на селските райони за периода 2007- 2013 година. Договорът е на стойност 6 915 134,00 лв. Сумата е изцяло поета от програмата, а Община Павликени има единствено нефинансов принос.

На стадион „Ганчо Панов“ ще бъде построена нова сграда, в която са разположени съблекални за отборите с бани и тоалетни към тях, помещения за треньорите със собствен санитарен възел, помещение за съдиите със санитарен възел, лекарски кабинет и складово помещение.

Съществуваща хижа ще бъде превърната в спортно общежитие. В нея ще има стаи за съдиите, дневна с офис, както и четири спални с общо 10 легла собствени санитарни възли. Предвижда се силно амортизираните дървени пейки на стадиона да се заменят с 3000 броя метални седалки. Оградата на стадиона ще бъде с височина 2,2м от ажурни метални платна. На спортен комплекс „ Йордан Петров – Графа” ще бъдат изградени нов покрит плувен басейн с трибуни, реконструирани два тенис корта, игрище за мини футбол, както и частично изграждане на ограда на комплекса. Площадки за спорт и отдих в Бяла Черква, Недан, Караисен и Върбовка също ще бъдат изградени по този проект.