В празник за футбола са амбицирани да направят предстоящия мач помежду си ветераните на Етър и Манчестър Юнайтед. Двубоят е на 11 октомври на стадион „Ивайло“ и в него ще вземат участие някои от легендите на двата клуба. За „червените дяволи“ идват Лий Мартин, Девид Мей, Ник Кълкин, Сами Макилрой, Дани Уебър, а за „виолетовите“ се събира почти целият шампионски тим: Никола Донев, Бончо Генчев, Илиян Киряков, Цанко Цветанов, Сашо Христов, Игор Кислов, Георги Георгиев, Миро Байчев, както и Вальо Игнатов, Лъхчиев, Данков и др. 

Треньори на шампионския тим отново ще са Георги Василев и Стоян Петров. Балъков и Чакъров няма да могат да участват, тъй като са с националния отбор в Черна гора. В третата минута на мача пък ще бъде почетена паметта на Трифон Иванов.

Димитър Бербатов е бил поканен да облече отново екипа на Юнайтед, но същия ден ще участва на подобен мач в Барселона. Все пак ще има представители на неговата фондация.

Спортният министър Красен Кралев ще присъства на мача, съобщи Емил Йорданов - председателят на официалния фенклуб на Манчестър Юнайтед в България.

Поканени са редица известни имена, но още се чака официалното им потвърждение. Освен българската публика, ще има и солидна английска агитка.

Гостите пристигат на 10 октомври, а следобед ще дадат пресконференция на стадион „Ивайло“. Ще разгледат Царевец, където ще се срещнат с кмета Даниел Панов, а вечерта от 21 ч. ще гледат „Звук и светлина“. После ще гостуват и в Клуб Седем, където могат да се срещнат със своите фенове.

На 11 октомври стадион „Ивайло“ отваря входовете в 17 ч. Шоуто започва с мини турнир между децата от футболните школи от цяла България. Поканени са деца от всички школи и посланието ни е към тях – да могат да се докоснат до легендите. "Нито едно дете няма да влезе с билет, входът ще е свободен за деца до 15 г.", заяви Емил Йорданов. В програмата следват диджей Мис Парти и Шкумбата, който ще е водещ.

Самият мач започва в 19:30 часа като преди него „Пеещи камбанки“ ще изпълнят химните на двата отбора. Двете полувремена ще са по 35 минути, а на почивката ще има изпълнения на „Ун Бесо“. При равенство публиката ще види и дузпи. Специална бира за мача пуска един от спонсорите на проявата, бутилките са с етикет на самия мач, цената ще е 2 лв. Цените на билетите са 15 лв.

На представянето на програмата присъстваха и двама от шампионите на Етър – Сашо Христов и Бончо Генчев. „Идеята е чудесна и съм убеден, че ще стане празник. От цяла България ме питат за предстоящия мач. Чудесно е, че ще се съберем и от шампионския отбор на Етър“, сподели Сашо Христов.

„С Ипсуич съм играл срещу Манчестър Юнайтед, когато в тима бяха Гигс, Кантона, Шмайхел, Инс, Канчелскис... Бихме ги с 2:1, като подадох за първия гол, а в края на мача след мой удар Шмайхел изби топката в гредата. В Англия не отиваш на мач, а на празник. Отборите се раздават до краен предел, а феновете казват: „Моята религия е моят клуб“. Вярвам, че ще бъде празник и на 11 октомври и ще дойдат много хора“, заяви Бончо Генчев.

Бончо Генчев срещу Манчестър Юнайтед (на четвъртата минута от записа):