Първата си контрола от подготовката ще изиграят днес футболистите на Етър. Това ще е и първи мач на настоящия отбор под ръководството на новия старши треньор Георги Василев, който се завърна да работи във Велико Търново след 23-годишна пауза.

Етърци гостуват на дублиращия отбор на шампиона Лудогорец. Проверката е от 15:30 часа на терена с изкуствено покритие в Разград. Неотдавна младежите на разградския тим завършиха също у дома 1:1 с водача на Североизточната “В” група Дунав (Русе).

Очаква се Георги Василев да пусне в игра в първата контрола всички налични футболисти, за да огледа качествата им. В процеса на подготовката групата трябва да бъде редуцирана до 22 играчи.

Следващата сряда, 11 февруари, “виолетовите” гостуват в Свищов на Академик, а на 14-и (събота) – на Розова долина в Казанлък.

Първата проверка у дома е на 18 февруари срещу Бенковски (Бяла), а на 21-и е домакинството на свищовския Академик. Етърци гостуват на 25 февруари на Загорец в Нова Загора, а на 28-и е последната проверка у дома – срещу ОФК Павликени. Последната контролна среща е на 6 март като гост на Несебър.