Етър ще се изправи срещу националния отбор на Венецуела за футболисти с уреден слух във втората си контрола от лятната подготовка, обяви официалният сайт на „болярите“. Двубоят ще се проведе в четвъртък (29 юни) от 18:30 часа на Градския стадион в Дряново. Венецуелският тим е в България, за да се подготви за участието си на специализиран турнир.

По предварителна програма „виолетовите“ трябваше да играят в сряда с Нефтохимик, но мачът пропадна поради организационните пробелми на „шейховете“. След това за противник бе спряган Оборище (Панагюрище), но в крайна сметка бяха избрани венецуелците.

Тренировки с тима от вчера започна бившият защитник на ЦСКА и Берое Венцислав Василев. До края на седмицата трябва да стане ясно дали ще направи трансфер в чужбина и ако това не стане, Василев със сигурност подписва с Етър.

„Радвам се много за влизането в елитната U17 група, това показва правилната работа в школата. Трима юноши от школата на Етър вече ще тренират постоянно с отбора, не само за предсезонни лагери, а на постоянна подготовка с първия тим“, заяви треньорът Станислав Генчев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа