18-годишният Венелин Петков е отстранен от Етър 1924 с решение на ръководството на клуба. Това съобщи директорът на ДЮШ на "виолетовите" Калоян Чакъров, за когото вчера БЛИЦ ви информира, че ще бъде и помощник на новия треньор на отбора Цанко Цветанов.

От полицията днес съобщиха, че извършителите на побоя над 49-годишния учител по физическо възпитание в СОУ „Г. С. Раковски“ и треньор в Етър-78 (б.р. - клуб по стрелба с лък) Димитър Димитров са двама. Освен Петков, другият нападател е с инициали Д. К. на 18 години, ученик в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Срещу двамата ученици беше образувано досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди. Те са привлечени в качеството им на обвиняеми и им е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Пострадалият учител вчера бе на преглед в столична клиника. Лекарите са установили скъсана вътрешна връзка на лявото коляно, направили са му пункция и кракът му ще остане обездвижен в шина за повече от месец. Освен това Димитров има счупен зъб.

"Венелин Петков е отстранен от Етър 1924. Извършеното от него е в тотален разрез с принципите в клуба и с методите на работа в ДЮШ. Не може да бъде като футболист пример за останалите, затова го освободихме и ще апелираме пред БФС да не практикува повече футбол. Разграничаваме се от деянието му и поднасяме своите извинения на пострадалия учител и треньор", коментира Калоян Чакъров.

Съдят двамата побойници на даскала от Търново