Етър започна с победа първенството на Северозападната „В” група, пречупвайки Янтра (Габрово) с 1:0. Великотърновци можеха да решат срещата още през първата част, но направиха доста пропуски и държаха до края в напрежение зрителите, изпълнили южните трибуни на стадион “Ивайло”, пише sport-vt.com. Мачът се затегна през втората част, която протече под проливен дъжд и силен вятър, които обаче не попречиха на агитката да подкрепя неспирно тима.

В 15-ата минута Борислав Иванов проби отляво и центрира към Калоян Ангелов, който стреля от движение, но вратарят на гостите Кольо Андреев изби в корнер. След изпълнението му Цветан Петров с глава насочи топката във вратата, но Андреев отново спаси. Пет минути по- късно голмайсторът на „виолетовите” в контролите Димитър Байдаков можеше да открие резултата, но ударът му бе избит от вратаря. В 25-та минута отново Байдаков излезе на чиста позиция, след хубав пробив отдясно на Димитър Цонев, засече с глава, но на сантиметри над напречната греда. 180 секунди по-късно Калоян Ангелов проби на скорост и центрира топката във вратарското поле, където Николай Николаев я засече за 1:0.

До края на полувремето Байдаков на два пъти бе близо до отбелязването на втори гол, но ударите му профучаха над напречната греда. В 43-ата минута при една от редките атаки на габровци Пламен Кожухаров проби отляво, стигна до наказателното поле и центрира успоредно на голлинията, от където Иванов стреля в аут.

В началото на втората част Николаев влезе на скорост, излъга защитник и вратаря на гостите, но си скъси ъгъла и прати топката покрай вратата. Последва нов пробив на Николаев и пас към Байдаков, който от упор би в паднал бранител пред голлинията. В 60-ата минута Калоян Ангелов от малък ъгъл стреля във вратата, но Андреев се разтегна и успя да избие в корнер. Нова добра възможност се откри пред Борислав Иванов, който получи подарък от съперника, но от дузпата стреля над вратата.

17 минути преди края Байдаков с глава изпрати топката в мрежата на габровци, но попадението правилно не бе зачетено поради засада. Последва пропуск на Борислав Иванов, който нахлу под ъгъл, но не успя да преодолее Андреев от близко разстояние. До края на мача Калоян Ангелов на два пъти стреля в аут.

Съставът на Етър:
В. Димитров, Цонев, Джарнавлиев, Цв. Петров, М. Николов, Трифонов, Н. Петров, К. Ангелов, Николаев, Байдаков, Б. Иванов (90 Бл. Ангелов).

Северозападна "В" група

1 кръг
17 август 2014 г. (неделя), 18:00 часа
"Левски" (Левски) - "Ботев" (Козлодуй) 1:0
Академик (Свищов) - Ком (Берковица) 2:1 
Етър (Велико Търново) - Янтра (Габрово) 1:0
Партизан (Червен бряг) - "Ботев" (Луковит) 4:1
Ситомир (Никопол) - Видима-Раковски (Севлиево) 0:2
Бдин (Видин) - Павликени 4:1
Спартак (Плевен) - Ювентус (Малчика) 6:0