Етър осъществи втори трансфер в рамките на седмица. Договор с "виолетовите" подписа Дормушали Саидходжа, който ще играе на "Ивайло" до края на настоящия сезон. Както е известно, преди дни Цанко Цветанов подсили селекцията си и с Ахмед Хикмет.

Муши днес се разбра с ръководството на Етър и се очаква с попаденията си да измъкне отбора от дъното на "А" група. В последните 5 кръга "виолетовите" така и не успяха да отбележат гол и след 5 поредни загуби са на 14-ото място с едва 3 спечелени точки до момента и с голова разлика 3:14. Единственият успех на момчетата на Цанко Цветанов е на старта - 3:2 срещу Монтана.

Муши е добре познато име за родния футбол. Роден е на 16 май 1986 г. в Асеновград и е юноша на "Ботев" (Пловдив). През пролетта на сезон 2006/2007 игра под наем в датския Рандерс, след което беше трансфериран от "Ботев" в ЦСКА. После беше под наем в Литекс, след което премина в Локомотив (София), а за последно беше в кипърския АЕП (Пафос). БЛИЦ припомня, че това лято Саидходжа беше пред трансфер в турския Касъмпаша, но в крайна сметка се озова на "Ивайло".

В "А" група за изиграни 73 мача нападателят е вкарал 30 гола.

"Познавам Саидходжа от доста време, сериозно момче е. От лятото насам е тренирал редовно, но не е играл, затова ще трябва да влезе във форма, но смятам, че ще ни свърши работа и ще бележи за Етър. Очаквам да е готов за мачовете с Миньор, "Ботев" (Враца), които ще са изключително важни за нас", коментира треньорът Цанко Цветанов.

2_15.jpg