От Етър най-после обявиха списъка с контролните срещи за следващите две седмици. Днес от 15:00 часа "виолетовите" играят с третодивизионния Йени Диарбакърспор, който тимът от Велико Търново победи с 4:1 на турнето в Диарбекир през септември.

Новият шеф в Етър Радин Хаджиев информира пред sport-vt.com, че за събота е планувана проверка с Интер (Баку), която ще се състои в Белек.

Той обяви и имената на следващите съперници на “виолетовите”. В четвъртък, 24 януари, Етър среща унгарския Уйпещ, който също е на подготовка в Белек. Под името Дожа Уйпещ тимът е 20-кратен шампион на Унгария, а в момента е на десето място във Висшата лига. Четири дни по-рано унгарците срещат отново там немския Кайзерслаутерн, където играе Илиян Мицански.

На 26 януари (събота) отборът на Сердар Даят пък среща Азал (Баку). Тимът е на седмо място във Висшата лига на Азербайджан, до 2011 г. там играеше нападателят Еньо Кръстовчев.

Нова тренировъчна екипировка ще получат в понеделник “виолетовите”, а по-късно – и официални екипи. В тима получили за тренировките специално поръчани атрибути – дюшеци, конуси, флагчета и др., съобщиха от клуба. От отбора вече има отпратени футболисти, а на тяхно място са дошли нови на проби. Общата бройка на подготвящите се с тима играчи остава 27.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ