Етър победи с 1:0 при гостуването си на Литекс в Ловеч и си осигури поне участие на баража за място в елита на 28 май.

Мача пропуснаха контузеният Дани Младенов и наказаният Цветомир Тодоров, а на загрявката се контузи и Николай Янков, като вместо него започна Дичев. Това пък наложи ново прекрояване на игровата схема.

„Виолетовите“ поведоха в 11-ата минута, когато Яни Пехливанов с хубав удар извън пеналта прати топката в горния десен ъгъл – 0:1. Малко след това етърци можеха и да удвоят – в 17-ата минута Кольо Станев проби и центрира отдясно, но ударът на Ради Апостолов с глава мина до гредата.

Постепенно Литекс пренесе играта напред. В 23-ата минута Иван Пенев отправи силен, но неточен удар в аут, а най-чистата ситуация за домакините бе в края на полувремето, когато Бучков отдясно центрира към непокрития пред голлинията Папазов, но той не уцели топката. Пенев нанесе в 55-ата минута удар с глава, който не затрудни Христо Иванов.

Нов чудесен шанс имаха "болярите" в 73-ата минута, когато Апостолов излезе сам на позиция, но стреля покрай гредата. За домакините пък в 86-ата минута удар на Пламен Николов облиза гредата от външната страна.

Все още има шанс и за директно влизане на Етър в efbet Лига, но той минава през победа над Добруджа и загуба на Хебър в Симитли в последния кръг.