Опитният нападател Преслав Йорданов е първото ново попълнение на изпадналия от елита Етър за новия сезон за новия сезон, съобщиха от клуба.

Роден е на 21 юли 1989 година в Плевен. Висок е 192 см и играе като централен нападател. Юноша е на Спартак, през 2007 е привлечен в Локомотив (София) едва на 18 години, като е отдаван и под наем Локомотив (Мездра), Спартак и Беласица. Играл е още в Черноморец, Ордабаси, Пирин, Септември“, а за последно беше в Добруджа, като почти навсякъде е водещ голмайстор в отборите си. Бил е юношески и младежки национал, а за националния отбор на България има 1 мач. Общо в Първа и Втора лига Преслав Йорданов има 265 мача, в които е отбелязал 78 гола.

"Получих покана от старши треньора Светослав Петров, разбрахме се и съм тук. Радвам се, че съм в Етър – отбор с традиции, и се надявам да помогна за завръщането в Първа лига. Надявам се да вкарвам голове и най-важното отборът да побеждава. Чувствам се перфектно, добре съм физически, дай Боже да имаме късмет и да побеждаваме., заяви Преслав Йорданов преди първата си тренировка с виолетовия екип.

Трима талантливи юноши от школата на Етър подписват първите си професионални договори с родния клуб. Това са Атанас Атанасов, който вече има мачове с първия отбор в елита, както и Росен Върбишки и Георги Иванов, които и досега водеха подготовка с представителния тим. И тримата бяха основни футболисти на дублиращия тим, а преди това и на Етър U17. Тимът ще продължи линията да залага на кадри от собствената си школа.