Третодивизионният Спартак (Плевен) се наложи с 2:0 срещу кандидата за "А" група Етър (Велико Търново) в контрола, играна на терена с изкуствено покритие в Ловеч. Това е втора загуба за "виолетовите" за два дни, след като вчера селекцията на Цанко Цветанов отстъпи с 0:3 на Видима-Раковски.

И двете попадения в днешния мач паднаха през второто полувреме. В 50-ата минута Краев овладя топката след центриране и с прецизен шут откри резултата.

В 60-ата Цветан Петров напредна сам и с премерен удар от границата на наказателното поле фиксира крайното 2:0 за Спартак (Плевен), който преди дни изненадващо победи и Видима-Раковски (1:0) в друга контрола.

За днешния мач Цанко Цветанов не използва Тодор Колев, Александър Томаш, Радослав Анев, Цветомир Цанков и Ивайло Русев, които останаха във Велико Търново. Дебют с екипа на Етър записа новото попълнение Николай Петров, играл за последно в Светкавица.

Утре "виолетовите" пътуват за Бургас, където ще бъдат на кратък лагер. За вторник от 13:00 часа Етър има договорена контрола с Черноморец (Бургас). Мачът ще се играе на градския стадион в Поморие.

Съставът на Етър от контролата със Спартак: Радослав Рашков, Георги Гайдаров, Давид, Милчо Макенджиев, Венци Йорданов, Джихат Кямил, Кевин, Атанас Апостолов, Николай Петров, Юсеф Идриси, Борислав Кралев (Венци Димитров, Уилфред Н`Теде, Мартин Станкев, Христо Петев, Николай Николаев, Диян Димов, Светослав Караиванов, Куаме Фидел)