Един от лидерите след първите срещи в елита Черно море се препъна у дома и завърши 1:1 с Етър в мач от третия кръг на efbet Лига. Димитриос Хантакиас (24) откри за „моряците“, но те не успяха да стигнат до трети пореден успех шампионата. Даниел Младенов (78) отново бе герой за тима от Велико Търново, записал трето последователно след тези срещу ЦСКА (2:2) в София (б.р. тогава Младенов вкара и двата гола) и с Левски (0:0) у дома.

Домакините напълно превъзхождаха съперника си в началото, когато действията се развиваха предимно в половината на „болярите“. Натискът на „моряците“ даде резултат и в 24-ата минута при изпълнение на корнер Димитриос Хантакиас надскочи Фло Боджадж и с глава откри за 1:0. До края на първата част "моряците" продължиха да доминират, но не успяха да стигнат до нов гол. Най-близо до такъв бе Патрик Андраде, който шутира силно от дистанция, но ударът мина покрай вратата.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18)

След почивката Черно море атакуваше усилено в търсене на втори гол и в 50-ата минута Исмаил Иса не успя да се възползва от подарък на вратаря Иванов, който не успя да хване топката след центриране на Родриго.

Гостите играеха предпазливо, а в 60-ата минута игра с ръка на Здравко Илиев пред наказателното им поле нажежи страстите на терена. Варненци искаха нарушение, но според рефера Волен Чинков действията на защитника не са били умишлени. Последва пропуск на Кардосо, а в 78-ата минута Даниел Младенов шокира домакините и изравни след асистенция на резервата Кольо Станев, който с перфектно центриране отдясно сложи топката на главата на голмайстора на "виолетовите" – 1:1.

До края на мача домакините натиснаха, а в последните секунди от добавеното време Исмаил Иса пропусна да им донесе победата. Родриго центрира отдясно, но нападателят не можа прати топката в мрежата. 

След ремито и двата тима остават без загуба, но Черно море е със 7 точки, а Етър има 3.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020