Нападателят Четин Садула стана поредното ново име в лятната селекция на Етър. 25-годишният футболист парафира двегодишен договор с клуба и излезе за първата си тренировка с виолетовия екип.

Четин Садула е юноша на „Левски”, а после кариерата му премина през Родопа, Дунав и Калиакра. Тази пролет Садула бе привлечен в ЦСКА, с който разтрогна договора си. Роден е на 16 юни 1987 г., висок е 168 см.

„Покани ме Цанко Цветанов и аз бързо взех решение. Имаше интерес от още един отбор от „А” група, но предпочетох да дойда в Етър, защото ми допадат разбиранията на г-н Цветанов за футболната игра. В ЦСКА нещата не се получиха, но всяко зло за добро”, коментира Четин.

„Не познавам отбора на Етър, но знам, че е с традиции и има отлична публика. Всъщност познавам няколко от футболистите, които са юноши на „Левски”, смятам че бързо ще се адаптирам. Надявам се с Етър да гоним място в средата на класирането, а защо не и по-нагоре”, добави Четин Садула.

Етър е първи вариант в България за договор и пред бранителя Тихомир Трифонов. Централният защитник, който преди броени дни напусна Монтана, вече тренира с „виолетовите”.

„Има вариант да заиграя в Полша и чакам обаждането на мениджъра ми. Ако не се стигне до трансфер, със сигурност ще играя в Етър. Разбрахме се с Цанко Цветанов за условията. До десетина дни всичко ще бъде ясно”, заяви Трифонов.

Договорът си с Монтана разтрогна и другият централен защитник Емил Копаранов, който е бивш играч на Етър. Информациите, че ще се завръща в клуба обаче не се потвърдиха. Тихомир Трифонов заяви, че няма идея къде ще продължи кариерата си досегашният му колега.