Етър показа новите екипи на отбора, с които тимът ще излиза през пролетния полусезон. Ръководството на клуба от Велико Търново поръча изцяло нова екипировка, която е на марката "Джъмпер". С нея са и анцузите и зимните шуби и екипировка на "виолетовите".

Фланелките са в традиционния виолетов цвят със стилизирано каре, на което личи емблемата на клуба. На гърдите е изписано с бели букви името на спонсора "СВА", а отзад – и на фирмата "Алекс ОК". На гърба освен името на Етър 1924 за първи пък ще бъде изписана фамилията на всеки от футболистите. Досега в тима не е имало такава практика, а и тя почти не се среща сред отборите от "Б" група.

Резервните екипи, както и досега, са в бяло, като разликата е, че името на "СВА" е в червено, а диагонално по фланелките минават виолетови линии. Виолетови са и номерата на гърба на резервните екипи, като отново ще бъдат изписани фамилиите на футболистите.

Загорец (Нова Загора) ще бъде последният съперник на селекцията на Цанко Цветанов от предсезонната подготовка, съобщиха още от клуба. Етър се отказа да среща Чавдар (Етрополе) и предпочете да пътува за Южна България, където терените са по-нормални за игра. Така в събота “виолетовите” ще направят генерална репетиция за първото гостуване на Добруджа срещу състава на Загорец. Контролата е от 13:00 часа в Нова Загора, а повече проверки няма да има и тимът започва целенасочено да се готви за първия мач в Добрич, заяви Цанко Цветанов.