Новият старши треньор на Етър (Велико Търново) Росен Кирилов беше представен официално от ръководството на клуба. Председателят на УС на клуба проф. Георги Камарашев и членът на клубната управа бизнесменът Александър Нанков поставиха високи цели пред новия специалист.

Росен Кирилов получи виолетов екип, както и специален шал с надпис „Боляри“, който му бе връчен от председателя на Фенклуб Етър Венелин Русанов с пожелания за успех.

Договорът му с клуба е за срок от две години. Запазва се досегашният треньорски щаб – Илиян Киряков, Калоян Чакъров и Тодор Колев.

„Надяваме се новият сезон да бъде също благоприятен за Етър, да задържим и подобрим резултатите от миналата година“, коментира проф. Камарашев.

„Миналият сезон бе доста добър и всички имаме заслуга за това, голяма бе заслугата на Красимир Балъков, на който искам специално да благодаря. Нещата са динамични, промени има, но целите остават. Насочихме се към Росен Кирилов, защото е млад и амбициозен човек и нашите цели се припокриват – да запазим нивото на отбора. За Станислав Генчев мога да кажа, че е много коректен, той е човекът, с който Етър влезе в Първа лига и винаги ще остане един от нас. Искам да му благодаря за работата му в клуба. Той е тук, за да видите, че при нас има приемственост, няма драма в напускането му“, коментира Александър Нанков.

Станислав Генчев благодари на всички – от ръководството до феновете. „Тук изкарах три невероятни години в родния си клуб и работата ми доставяше изключително голямо удоволствие, но в живота на професионалния спортист и треньор идва стъпало нагоре. Получих предложение от Лудогорец и след разговори с г-н Нанков и с Краси Балъков стигнахме до мнението, че това ще е една крачка напред в развитието ми. Клубът веднага намери нов треньор, защото трябваше да се реагира незабавно. Трудно решение за мен, защото трябваше да напусна любимия отбор, но в живота се налагат и промени“, коментира Генчев.

 До неделя отборът се подготвя на стадион „Ивайло“, а от понеделник заминава на двуседмичен лагер в Елена. Там са насрочени 4 контроли, петата е в процес на уточняване. На 19 юни Етър играе със Спартак (Плевен), на 22-и срещу Дунав (Русе) в Трявна, на 26 юни приема в Елена Ботев (Гълъбово). За 29-и има разговори със Спартак (Варна), а на 5 юли е официалното представяне на отбора на стадион „Ивайло“ в мач срещу Литекс (Ловеч).

„На 90 % отборът се запазва, тъй като всички футболисти имат договори. Напускат ни Георги Сърмов и Велко Батрович. Другите са на линия, включително и Крум Стоянов. Процесът на селекция е отворен. Тепърва ще става ясно дали ще има преотстъпени играчи от ЦСКА и други отбори“, заяви Александър Нанков.