Етър представи най-новите си попълнения Тодор Колев и Николай Петров. Нападателят парафира договор за година и половина, а опорният халф – за срок от 3 години.

Тодор Колев е добре познато име, юноша на Етър, с който става републикански шампион, през 1999 г. от мъжкия отбор премина в "Левски", после кариерата му премина през Спартак (Пл), "Левски", Марек, Славия, Алемания (Гер), Апоел (Изр) и Лудогорец. Роден е на 8.02.1980 г., има 182 мача и над 80 гола в „А“ група. Колев бе с основен принос за влизането на Лудогорец в "А" група миналия сезон.

Сериозно впечатлява и визитката на полузащитника Николай Петров, който е едва на 23 години, а вече има 108 мача в „А“ група. Юноша е на „Левски“, където започва в мъжкия отбор, после дълго играе в Славия, Спартак (Вн), отново Славия, Калиакра, а есента бе капитан на Светкавица, но след идването на новия треньор Альоша Андонов се раздели с клуба от Търговище.

"Доволен съм от селекцията. Сега единствено остава от нас работата и да покажем, че сме най-добрият отбор. Нямам забележки към създадените условия. Собствениците правят всичко възможно, за да осигурят най-добрите условия за работа. Не съжалявам за лагера в Сандански, аз не виждам с какво е по-добро времето там, освен с 3-4 градуса. Капитан на Етър ще е Александър Томаш, а втори капитан – Тодор Колев", заяви треньорът Цанко Цветанов.

"Имаме по-ясни представи какво се иска, работим вече месец с Цанко Цветанов и има разбиране от двете страни. Нещата вървят в правилна посока. Стараем се да изпълняваме изискванията, подобряваме съблекалните, ще има нова екипировка и всичко необходимо“, увери прокуристът на клуба Стефан Атанасов.

Цанко Цветанов обобщи и нивото на подготовката до момента. "Съобразяваме се с времето и липсата на терени, но за радост за първата, беговата част, през първите 20 дни имахме добро време и успяхме да се справим по най-добрия начин. Съжалявам, че не спечелихме срещу Видима, защото бяхме по-добрият отбор. Но това е едва първа контрола. Ще играем агресивно и затова е по-трудно, по-лесно е на тези, които практикуват дефанзивен футбол. Сега ни предстоят контролни срещи. Във вторник от 13:30 часа играем със Спартак (Плевен) в Ловеч, а в сряда гостуваме в Монтана", каза Цветанов.

От пробваните играчи той е отпратил първо Буяр Брис и Юли Прекопуца, а вчера – и Нри Жислен и Салим Лазрег. В Етър има още няколко футболисти на проби. Това са Борислав Кралев, нападател и голмайстор на Марек, французинът Давид, който е десен бек, вътрешен халф и централен защитник, както и неговият сънародник Кевин, офанзивен халф. Подготовка с Етър започна и Наско Апостолов от Берое - бивш младежки национал, който играе атакуващ полузащитник.

"Гарантирам, че Етър ще играе добър футбол. Искам футболистите да се наслаждават на играта, да изпитват удоволствие и се надявам на подкрепата на великотърновци. Да идват на стадиона и да ни подкрепят, за да видят един добър отбор на Етър, който побеждава", завърши Цанко Цветанов.