Етър ще представи официално отбора си за новото първенство в Северозападната „В“ група. Това ще стане преди последната контрола на тима от предсезонната му подготовка срещу състава на „Левски-2007″ (гр. Левски).

В събота, 8 август, от 18:00 ч. започва представянето на обновения отбор на „виолетовите“, а половин час по-късно е и двубоят срещу „Левски-2007″, пише Sport-vt.com. Досега етърци изиграха 7 контролни срещи, в които постигнаха две победи, 4 ремита и една загуба. Те надиграха Септември (София) с 2:0 и Павликени с 8:1, направиха равенства с Литекс II, Дунав (Русе), Розова долина (Казанлък) и Академик (Свищов), както и загубиха с 0:1 от Трявна.

Нито една от тези контролни срещи не бе на стадион „Ивайло“, където продължават ремонтните работи по лекоатлетическата писта.

Междувременно от Зоналния съвет на БФС оповестиха точните дати и часове на програмата за есенния полусезон. Стартът е на 16 август от 18:00 часа, когато етърци приемат Ювентус (Малчика). Има един междинен кръг, той е на 16 септември (сряда), когато Етър гостува в Севлиево. Дербито между Етър и „Ботев“ (Враца) е на 11 октомври на „Ивайло“. Срещите от 12-ия кръг, когато „болярите“ приемат „Ботев“ (Козлодуй) пък са изтеглени за 23 октомври (петък) заради местните избори.