Есенният полусезон в зоновата група завърши по перфектен начин за юношите на Етър, водени от Борислав Евтимов. "Виолетовите" финишираха с гостуване на "Левски" в едноименния град, като изковаха рядко срещаната за тази възраст на подрастващите победа с впечатляващото 15:1.

Това беше десетия успех от 10 мача на етърци, които ще зимуват с пълния актив от 30 точки с убедителната голова разлика 53:5, далеч пред основните си конкуренти в класирането Локомотив (Горна Оряховица) и Чавдар (Троян).

Мачът в Левски се игра буквално на една врата. Първият гол падна в 12-ата минута, когато защитникът на домакините Живко Върбанов си отбеляза автогол, информира sport-vt. Малко след това Калоян Калчев удвои резултата. “Виолетовите” продължиха да атакуват масирано и да бележат голове в интервал от няколко минути. Захари Захариев покачи на 0:3 в 18-ата минута, а Цветомир Додуров и Христо Стоев един след друг добавиха нови два бързи гола. До почивката се отличи и Алиш Хаджимустафа, който наниза две попадения и авансът стана 0:7.

"Виолетовите" не само не намалиха темпото, ами вкараха още повече голове през второто полувреме. Отново Захариев се разписа, а Кадер Расимов с два точни удара докара нещата до двуцифреното 0:10. Веднага след него топката в мрежата прати и Юсмен Кадир, после дойде ред за два гола на Бисер Стоянов. В 77-ата минута Светослав Йорданов разпъна мрежата за 0:14, а пет минути преди края гостите великодушно оставиха домакините от "Левски" да обележат почетен гол чрез Николай Цветанов. Но и това не бе всичко – в 88-ата минута Димитър Цонев оформи крайното 1:15.

Локо (ГО) също направи добър полусезон, като завърши с 25 точки от 8 победи и по 1 реми и загуба. В последния кръг горнооряховци биха като гост с 3:1 Ситомир (Никопол).

Свищовският Академик пък удари с 5:0 у дома “Трявна”, като първият гол падна чак в 41-ата минута и негов автор бе Габриел Томов. През втората част Октай Адем удвои резултата и гостите рухнаха. Два гола добави Кирил Фидин в средата на полувремето, а в 82-аата минута Мирослав Бялков фиксира нещата на 5:0.

Другите резултати: Чавдар (Троян) – Гигант 6:1, Павликени – Янтра (Габрово) 0:4, Локомотив (Дряново) почива.