Етър почти сигурно ще се раздели през зимата с централния нападател Жилсон Варела, твърди „Тема Спорт“. Таранът от Кабо Верде беше привлечен в началото на сезона с идеята да замести напусналия голмайстор Бадара.

До този момент обаче Варела се оказа разочарование, като е напълно ялов и в първенството, и за купата. Жилсон е записал само 7 участия и 373 минути в шампионата. Той има също и 2 мача и 157 минути срещу Литекс и Верея за купата, но и в тях не е вкарал. Варела не записа нито едно участие в Първа лига през октомври, като за последно влиза като тактическа смяна в самия край на срещата с Локо Пд (0:0) на 30 септември. Преди това пък не беше играл в продължение на месец след едно полувреме срещу Левски (1:2) на 25 август.

Варела е на 28 г., като миналия сезон играе в третодивизионния португалски Еспиньо (26 мача и 9 гола). Сега обаче Жилсон не успява да намери същата форма и е трети избор за върха на атаката след титуляря Фло Боджадж и Иван Петков. През зимата Етър ще се оглежда за попълнение за върха на атаката, с което да замести Варела.

„Болярите“ ще се опитат да привлекат млад и перспективен състезател за поста. През зимата Етър ще пробва да привлече за постоянно бранителя Пламен Гълъбов и халфа Никола Колев. Двамата са преотстъпени на "Ивайло" от ЦСКА до края на годината. Наскоро обаче стана ясно, че клубовете са влезли в преговори за правата на Гълъбов и Колев. Дори и те да не станат собственост на Етър, по всяка вероятност ще бъдат преотстъпени в клуба и до лятото.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019