Елитният Етър се подсили с две нови попълнения. „Виолетовите“ привлякоха опитен бранител от Мексико и си върнаха познатия хърватски нападател Ловре Кнежевич.

Хосе Карлос ван Ранкин е 30-годишен бранител и играе като десен бек. Роден е на 14 май 1993 г. в Мексико сити, висок е 178 см. Играл е за мексиканските УНАМ Пумас, Чивас (Гуадалахара), Сантос Лагуна и Некакса, както и в Портланд (САЩ) в МЛС, където има 57 мача.

Има общо над 350 мача и 12 гола в кариерата си. Бивш юношески и младежки национал, изиграл е и един мач за националния отбор на Мексико.

„На 30 години съм, от Мексико, радвам се, че идвам в България и в „Етър“. Играя като десен бек, но също и в средата на терена. Знам много малко за вашата страна, но според мен тя е много хубава. Очаквам да науча повече от моите съотборници и се надявам заедно да водим Етър към успехи“, заяви Хосе ван Ранкин.

Ловре Кнежевич е добре познато име за българските фенове. Хърватският голмайстор игра година и половина с екипа на „болярите“ и вкара важни голове в Първа и Втора лига. След като през юли м.г. договорът му изтече, Кнежевич премина в хърватския Истра, но сега отново се завръща на стадион „Ивайло“.

Роден е на 25 юли 1998 г. и неотдавна навърши 25 години. Висок е 186 см, тежи 80 кг и играе като нападател. Юноша е на Задар, после кариерата му минава през няколко отбора, сред които хърватския Задар, немския Куфщайн и словенския Белтинци. През есента на 2020 г. бе в Арда (Кърджали), а през 2021 и 2022 г. бе футболист на Етър, с който записа 51 мача и 16 гола.

„Много се радвам, че съм отново в Етър и ще мога да помогна на отбора. Следя мачовете и според мен тимът играе много добре, но трябва да бие поне в един мач, за да тръгне нагоре. Тук са Ники Янков, Мартин Моран, Мариян Иванов, Георги Александров, с които сме играли заедно. Чувствам се тук като у дома, познавам добре града и стадиона. Готов съм да играя. Чувствам се вече перфектно. Не знаех, че имам проблем с коленните връзки. Още в първия мач с Истра почувствах болка, направихме ЯМР и бях при най-добрите лекари на Хърватия, направиха перфектна операция. Възстановяването мина добре и се чувствам отлично. Подготовката направих с един отбор от втора лига на Хърватия, два месеца тренирах интензивно и съм напълно готов за игра. Очаквам с нетърпение отново да облека виолетовия екип!“, заяви Ловре Кнежевич.