Ръководството на Етър публикува на официалната си страница опровержение по повод на част от текста в материал, публикуван в броя на в. „Тема спорт“ от 20.08. 2012 г. В него е цитиран изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев с думите: „Срещу отборите от нашата черга всичко ще е на късмет. Но срещу състави, които са малко под нашето ниво като „Ботев“ (Враца), Миньор и „Локо“ (София), трябва задължително да търсим победи.“

"Никога не съм казвал, че отбори като „Ботев“ (Вр), Миньор и Локо (Сф) са под нашето ниво. Призоваваме медиите да предават точно думите ни и да не добавят текстове от себе си, когато цитират хора от Етър 1924", заяви Дурмушев (не Дормушев, както е написано в материала).

"Етър 1924 се отнася с уважение към всеки един съперник и нито подценява, нито надценява даден отбор. Държим да имаме равнопоставено отношение към всички клубове.

Държим и на коректните отношения между медии, клубове и всички, които работят в българския футбол. По повод на съдийството, което бе и причина за конкретния материал, заявяваме, че не искаме реферите нито да ни помагат, нито да ни пречат, а на мачовете на Етър 1924 да властва феърплей във всяко едно отношение", пише още в официалното становище на клуба.