Скандални декларации на някои от водещите футболисти на Етър, в които те обясняват как са били подведени от бившия треньор Цанко Цветанов да не пътуват с отбора за Турция,публикува днес вестник “Борба”. Изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев лично занесъл в редакцията декларации от Тихомир Трифонов и Ивайло Русев, заверени от нотариус.
 
Повод за реакцията на настоящите собственици на “болярите” е новината, че Цанко Цветанов е завел дело срещу клуба в Районен съд Велико Търново, в което обжалва дисциплинарното си уволнение и предявява иск за петцифрена сума.
 
“Негово право е да води дела, ние също сме завели. Цанко е в основата на проваленото пътуване за контролата в Турция, освен това е настройвал футболистите срещу ръководството, за което имаме документи”, казва Ендер Дурмушев. 
 
“Във връзка с пропадналото пътуване искам да кажа, че като капитан на отбора застанах зад моите съотборници да не се качим в автобуса, но предложението не беше мое. Просто единодушно взехме това решение, за което мисля, че бяхме подведени от старши треньора Цанко Цветанов. На среща с него той ни каза, че ако всички решим да не се качим в автобуса, той застава зад нас. И затова решихме да не се качваме”, пише собственоръчно Тихомир Трифонов.
 
По-нататък той обяснява, че след като се събрали в съблекалнята с треньора, изпълнителния директор и представителя на собственика Диадин Кая, Цанко Цветанов им е заявил: “Момчета, да се качваме в автобуса”, но след като са излезли шефовете, се върнал в съблекалнята и казал нещо съвсем друго: “Остава ли решението, което взехме заедно сутринта, да не пътуваме за контролата в Турция?”.
 
От в. “Борба” твърдят, че почти идентичен е и текстът на декларацията, подписана от Ивайло Русев, като той също пише, че играчите са били подведени от тогавашния треньор. “Нека хората знаят, че не само ние сме виновни за случилото се тази есен. Искам да попитам вратаря Венци Димитров кой му се е обадил вечерта след отказа да тръгнат и му е казал: “Браво, това е първата стъпка”, твърди пред вестника Ендер Дурмушев.
 
“Който е казал нещо невярно, ще си носи последствията. Друго няма какво да кажа по въпроса. Аз съм завел дело срещу клуба за уволнението си. Всеки има право да си търси правата по съдебен ред”, коментира Цанко Цветанов пред sport-vt.com.

Феновете във Велико Търново пък коментират, че въпросната атака срещу бившия треньор е връх на подлостта. "Много се съмняваме футболистите сами да да изявили желание да натопят Цанко. Най-вероятно са ги накарали. Ако това отговоря на истината, значи моралът в Етър е заменен от гнусотията", разпалено говорят привърженици на Етър.