Етър срази Миньор (Перник) и продължава с четвърти пореден успех във Втора лига пътя си към елита. Трите точки никак не дойдоха лесно, тъй като гостите отново заложиха на тотална защита и агресивни действия, но в края бяха принудени да рухнат и записаха първа загуба от 6 мача насам.

Първият половин час бе равностоен, с двуостра игра и здрави единоборства, като само един удар на Моран в 8-ата минута мина високо над вратата. Към края на полувремето обаче етърци натикаха съперника в половината му и създадоха няколко положения. Дани Младенов изведе с глава Крум Стоянов на голова позиция, но той не можа да нанесе завършващ удар.

Най-красивата комбинация бе в 40-ата минута, когато Мартин Тошев направи двойно подаване с Младенов и излезе срещу вратаря, но той успя да спаси удара. Веднага след това пък Бетегон бе намерен непокрит и стреля, но от малък ъгъл и Леонтиев улови. В самия край на полувремето Крум Стоянов отляво с чудесен пас намери Бетегон, който обаче стреля неточно.

През втората част „Миньор“ се прибра изцяло в защита и рушеше играта, която многократно бе спирана заради паднали на земята играчи на гостите, изнервили публиката по трибуните. В 64-ата минута Мариян Иванов отправи опасен далечен удар, който Леонтиев успя да извади в корнер. Още два пъти Тошев и Бетегон отблизо насочваха топката към мрежата, но защитници избиваха в корнер.

Така се стигна до 75-ата минута, когато отбраната на „чуковете“ бе матирана. След поредното разбъркване топката отиде у Дани Младенов, който находчиво я върна към Крум Стоянов и той отблизо я прокара зад голлинията – 1:0. Чак сега перничани погледнаха напред, но „Етър“ отново ги наказа. В 82-ата минута Хавиер Бетегон открадна топката, проби отдясно и намери Тошев. Блокираният от защитници голмайстор обаче успя да я пусне към току-що влезлия Емануил Личев и той отблизо покачи на 2:0. В добавеното време можеше да стане и 3:0, като Бетегон и Тошев излязоха в чиста позиция, но панамецът предпочете да стреля сам и топката мина до гредата.

След този успех Етър е на 2-ро място във Втора лига с актив от 52 точки и е само на една от дубъла на ЦСКА 1948, който обаче е и с мач по-малко. Миньор Перник пък продължава борбата за оставане във втория ешелон, след като е на 14-а позиция с актив от 29 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ ОТ 26-ИЯ КРЪГ ВЪВ ВТОРА ЛИГА:

От 13 април (четвъртък)
Крумовград - Марица 2:1

1:0 Цветелин Радев (37), 2:0 Димитър Аврамов (53-автогол), 2:1 Веселин Марчев (93)

От 14 април (петък)
Етър - Миньор (Перник) 2:0

1:0 Крум Стоянов (76), 2:0 Емануил Личев (82)

Витоша - Спартак (Плевен) 2:2
0:1 Васил Шопов (4), 1:1 Кристиян Кочилов (12), 1:2 Теодор Димитров (21-автогол), 2:2 Кристиян Кочилов (44-дузпа)

Монтана - Литекс 0:1
0:1 Илиян Капитанов (29)

Добруджа - Созопол 2:0
1:0 Божидар Чуканов (44), 2:0 Слави Статев (90+2)

Ботев Пд II - Дунав Русе 0:0

На 17 април (понеделник)
17.00 часа
Беласица - ЦСКА 1948 II
Спортист (Своге) - Струмска слава
Лудогорец II - Янтра