Парите, които общинската хазна дава за издръжката на футболен клуб Етър, ще се харчат за екипировка, храна и нощувки. Предложението е на президента на клуба и общински съветник от ГЕРБ Александър Нанков.

С решение на Великотърновския общински съвет от 4 септември тази година съветниците се съгласиха да дадат 35 000 лева от бюджета за годишната си издръжка, с които да подпомогнат новия Етър.

"Парите са общински и дължим обяснение на ОбС и на гражданите за какво ще похарчим сумата", обясни пред ресорните комисии в ОбС Нанков, пише "Янтра Днес". В предложението, което той депозира за одобрение от колегите си, се посочва, че финансовата инжекция от 35 хил. лв. ще се харчи за храна, но без алкохол и коктейли. Част от парите ще отиват за плащането на съдийски такси, както и за наем на спортно съоръжение за състезание или тренировъчен лагер. Ще се купува спортна екипировка, уреди и пособия, както и ще се плащат материални награди като купи, медали, плакети, грамоти.

С парите, които излязоха от бюджета за издръжката на съветниците, ще се плащат и нощувки, и дневни на футболистите при състезания. Ще им се купуват витамини и възстановителни средства, придружени от декларация от спортния клуб за допустимостта им от Антидопинговата комисия. Ще се покриват и разходи за картотекиране на футболистите и ще се плащат такси за участие в първенството, включително и членският внос към Българския футболен съюз.