Етър се раздели по взаимно съгласие с опитния халф Мариян Генов, който дълги години бе капитан на отбора. Днес в разговор между ръководството и играча бе постигнато споразумение за разтрогване на договора му. От клуба изрично обявиха, че причините са изцяло спортно-технически.

"Мариян не е освободен, а просто се разделяме с него по спортно-технически причини. Не се съмняваме в лоялността му към Етър, просто предприемаме политика на подмладяване на отбора. Той е мъжко момче и оставаме в най-добри отношения. Благодарим му за дългите години, в които работи за Етър", заяви представител на новите акционери, цитиран от клубния сайт на "виолетовите".

Не е изключено по-нататък след прекратяване на кариерата му на Генов да бъде предложена работа в ДЮШ на клуба.

Преди дни от Етър преди дни бяха освободени Петър Ванков, Йордан Петров, Стефан Харлов и Тихомир Кънев. Те бяха титуляри през по-голямата част от пролетния полусезон и играха в скандалния бараж за влизане в "А" група със Светкавица (1:3). Както е известно, две седмици след двубоя от клуба помолиха прокуратурата да разследва мача заради съмнения за симулативна игра на собствените му футболисти.