Етър победи Спартак (Плевен) с 2:1 в контрола, играна на изкуствения терен в Ловеч, предава sport-vt.com. Двата отбора са съседи в класирането на полусезона в Северозападната "В" група. Етър е четвърти с 33 точки, Спартак е на пето място с 31.

Резултатът бе открит в 12-ата минута, когато Тодор Чирпанов отправи силен шут и вратарят на Спартак изби. При добавката Димитър Байдаков от дъгата пред наказателното с топовен изстрел я прати във вратата. В 15-ата минута Чирпанов проби отдясно и центрира към Цветелин Борисов, който сам от 6-7 метра с глава би над вратата. Ново положение за Етър имаше пред Димитър Байдаков, който отправи добър удар с левия крак, спасен от вратаря. В 30-ата минута Николай Николаев нахлу по левия фланг и намери пред вратата Мартин Николов, който стреля, вратарят изби и топката попадна на главата на Пламен Пенев, който от няколко метра не пропусна да удвои резултата – 2:0.

Спартак Плевен намали резултата в 38-ата минута. След атака отляво топката бе центрирана към непокрития Венцислав Миленов, който направи 1:2. Малко след това отново нападател на Спартак излезе сам срещу вратаря, но топката мина на сантиметри от гредата. Следващата контрола на „болярите“ е като гост на Академик в Свищов в събота.

Спартак (Плевен) – Етър 1:2


Етър: Венци Димитров, Илко Трифонов (60 Георги Колев), Борис Бисеров, Мариян Иванов, Мартин Николов, Благовест Ангелов, Тодор Чирпанов, Цветелин Борисов, Николай Николаев (46 Мехмед Мустафов), Димитър Байдаков, Пламен Пенев.