Етър продължи победната си серия, като нанесе първа загуба на Ботев II (Пловдив) на неговия терен и спечели с 2:0 в среща от деветия кръг на Втора лига. Успехът изпрати „болярите” на второ място във временното класиране преди утрешните мачове.

Играчите на Веселин Великов започнаха мача силно и още в 3-ата минута тяхна опасна атака завърши с удар и рикошет от тялото на защитник. След още три минути Етър поведе. При късо изпълнение на корнер Ромеш Ивей пусна на Николас Фемия, който прострелно центрира, вратарят изби, но право към Мартин Петков, който прати топката в мрежата за 0:1.

После домакините натиснаха, но срещнаха огранизирана игра от „виолетовите”. В 10-ата минута Юсеин Касов проби отдясно и стреля от малък ъгъл, но Христо Иванов спаси. После Димитър Пройчев остана сам срещу вратаря на етърци, но ударът му бе блокиран. Димитър Балинов направи два пробива с центрирания, които вратарят на „Етър” безпроблемно улови.

„Болярите” отново погледнаха напред и до почивката създадоха три ситуации. В 33-ата минута след остро центриране последва разбъркване пред вратата на домакините, но вратарят Ханкич улови. Малко след това Ловре Кнежевич стреля от 20 метра с левия крак, но стражът на домакините се справи. Етърци можеха да удвоят в самия край на полувремето, когато Здравко Илиев преодоля противник и стреля силно, но вратарят Ханкич успя да спаси.

Великотърновци бяха пълновластен господар на терена след почивката. В 53-ата минута Христо Иванов прети топката напред, Здравко Илиев с глава продължи към Ромеш Ивей. Панамецът проби на скорост и намери на другия фланг Ловре Кнежевич, който си спря топката и с диагонален удар я прати неспасяемо в мрежата – 0:2.

В 66-ата минута “Етър” можеше да вкара и трети гол – опасен удар на Здравко Илиев от средна дистанция бе спасен от вратаря. До края положения имаше и пред Кольо Станев, Кнежевич и Христо Марков.

Това бе трета поредна победа на етърци в първенството (пет победи и едно реми в последните 6 мача), както и четвърти пореден официален мач без допуснат гол в мрежата им. В следващия кръг на 17 септември „виолетовите” приемат „Спортист” (Своге).

В ранния двубой Хебър победи Струмска слава с 1:0 в Радомир. В края на първата част Живко Петков вкара единственото попадение в срещата. С успеха тимът от Пазарджик събра 22 точки на върха в класирането.