Етър започна с победа 2019 година. В мач от 21 кръг на Първа лига тимът на Красимир Балъков записа класически успех с 3:0 над Дунав. Така „болярите“ продължиха успешната си серия от зимната подготовка, когато не допуснаха загуба. Всичко в срещата се реши през второто полувреме.

„Виолетовите“ имаха предимство през първото полувреме, но не успяха да стигнат до гол. Вратарят на гостите Благой Макенджиев парира удари на Румен Руменов и Даниел Младенов, а „драконите“ отговориха с опасен изстрел с глава на Ахмед Ахмедов.

Втората част започна с ранен гол за домакините. Флорент Боджадж откри в 47-ата минута, когато от границата на наказателното поле се разписа от воле. В 69-ата минута Даниел Младенов удвои при контраатака, при която четирима играчи на Етър се озоваха срещу вратаря и един защитник от гостите.

Осем минути преди края Милчо Ангелов направи класически аванса на „болярите“. От границата на вратарското поле той засече ниско центриране отдясно на Здравко Илиев. Малко преди края Диян Димов с глава беше близо до почетно попадение за Дунав, но Христо Иванов изби в корнер.

Така Етър събра 33 точки, но остава на седмо място в класирането, на една зад Черно море. Дунав, който няма победа в Първа лига вече седми пореден мач, е 12-и с 15 пункта.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019
Следете с БЛИЦ: Първа лига - трансфери и подготовка