Футболната академия на британския Brooke House College предложи сътрудничество на Детско-юношеската школа на Етър - 1924. Поканата е пристигнала в началото на седмицата, съобщи шефът на школата Сашо Ангелов.

Писмото е подписано от Бен Уотс - главен мениджър на футболната академия от Англия. В него той разказва, че всяка година привлича от България по няколко момчета с добри качества, които тренират при тях постоянно.

„Ще сме щастливи да се фокусираме в потенциална размяна на играчи. Ще се радваме играчи, които напускат академията ни да натрупат опит с мъжкия отбор на Етър. Също така ще се радваме да приемем момчета от вашата академия при нас", пише в писмото Бен Уотс. В него той подчертава още, че вижда голям потенциал в партньорството между двете страни и е готов да го дискутира.

Сашо Ангелов заяви, че се познава с британеца от две години. Той е уведомил ръководството на клуба за предложението и след празниците ще изпрати покана на Бен Уотс за среща във Велико Търново.

Brooke House College e създаден преди 40 години и е международен бординг колеж за средно образование. В него се обучават ученици от 14 до 19-годишна възраст от различни краища на света. Около 10% от тях са англичани.

Училището е разположено в малък град, в района на Лестър, на час път с влак северно от Лондон и на час и половина от летище Хийтроу. През последните няколко години колежът провежда сред българските кандидати конкурс за отпускане на стипендии. Изпитите са по английски език и математика, а стипендиите са в размер до 50% от годишната такса.

“Младите футболисти от Велико Търново, които евентуално ще бъдат харесани ще получат пълна издръжка от колежа”, коментира Сашо Ангелов.