Велико Търново се подготвя за тържества по случай 20 години от спечелването на шампионската титла по футбол. През 1991-а воденият от Георги Василев Етър триумфира на първото място. Така “виолетовите” станаха първият провинциален отбор, ликувал като шампион след края на тоталитарната епоха у нас.
 
На 9 юни 1991 г. “виолетовите” получиха купата и златните медали на държавен първенец, като преди това в последния си мач бяха надиграли в столицата “Левски” с 1:0 след гол на Мирослав Байчев.
 
Документален филм за клуба готви футболният статистик Ангел Ганцаров. В него ще има кадри от награждаването на Етър със златните медали, моменти от мачовете с Кайзерслаутерн, неизлъчвани досега кадри от награждаването с бронзовите медали през 1989 г., интервюта с тогавашния президент на клуба Тошо Кръстев, с треньора Стоян Петров, с вратаря Калоян Чакъров и др.
 
На 9 юни ще бъде организиран мач, който отново да събере шампионите. Организаторите вече са влезли във връзка с Ангел Червенков в Украйна, с Николай Донев в Русия, с Мирослав Байчев в Австрия. Както и разбира се с Красимир Балъков, Цанко Цветанов, Бончо Генчев и останалите герои. Покана ще има и за Трифон Иванов.
 
БЛИЦ припомня, че Туньо не спечели титлата с Етър, макар че преди това той проходи в големия футбол именно на стадион “Ивайло”. През шампионския сезон на търновци 1990/91 Трифон първо беше в ЦСКА през есента, а през януари премина в испанския Бетис (Севиля). През есента на 1991 година легендарният защитник се завърна в родния си тим и игра в турнира за КЕШ срещу Кайзерслаутерн, но след 6 месеца пак облече екипа на ЦСКА.
 
Въпреки че не стана шампион с "виолетовите", Туньо е част от силния тим на Гочето и организаторите държат той да присъства на тържествата.
 
Във Велико Търново подготвят шоу както на стадиона, така и в центъра на града. Добрата вест е, че в момента Етър е на първо място в Западната “Б” група и има шанс да се върне там, където се е чувствал най-уютно – във футболния ни елит.