Етър започна зимната си подготовка с 22-ма футболисти – 19 полеви плюс вратарите. Сериозни кадрови промени ще има в състава – клубът ще се раздели с 6-7 играчи, имената им ще бъдат обявени в близките дни. Припомняме, че от "Ивайло" вече си тръгнаха тази зима Димо Бакалов, Янко Ангелов, Валери Христов, Пламен Димов, Илкер Будинов и Владислав Найденов.

Първо в БЛИЦ: Яка чистка в клуб от елита

Очаква се повечето от чужденците да се завърнат утре – Мартин Моран, Моузес Кандидус, Хосе-Карлос ван Ранкин, а първата тренировка пропусна и Осама Алу, който е леко болен. До сряда вече цялата група трябва да е събрана, съобщи старши треньорът Светослав Петров.

Четирима са новите, като повечето от тях засега са на проби. Жан-Марк Тибуе е ляв бек, юноша на Бордо, който е играл в Лариса (Гърция) и Белгия. Другите са халфът Маджер Антонио Гомес, централният нападател Секу Диаманка и крилото Амаду Тиуне – първите двама с испанско, а третият с френско гражданство. 

В групата на Етър за подготовката са и юношите Атанас Атанасов, Георги Иванов и Радослав Найденов.

„Гледахме доста футболисти, има играчи на проби, а впоследствие ще идват и още. Опитваме се колкото можем, да сведем грешките до минимум и да идват хора, които наистина ще ни помогнат в тежката борба, която ни предстои. Искаме да сведем до минимум вероятността да вземем някой, който няма да ни е от полза. Очакваме халфове, централен защитник, крила, централни нападатели, не търсим само бекове и вратари", коментира треньорът Светослав Петров.

"Разделихме се с доста хора, това си е мое решение – така съм преценил. Благодаря им за всички усилия, които са положили за Етър! Просто след като отборът е на последно място, очевидно се налага по-сериозна промяна“, каза още Петров.

"Подготовката започва във Велико Търново, а от 22 януари до 2 февруари сме на лагер в Поморие. Контролите вече бяха обявени. Последната контрола с Локомотив (Пд) на 9 февруари вероятно ще е в Стара Загора, но мястото още се доуточнява. Мачът няма как да е на „Ивайло“, тъй като следващия ден тук е финалът за Суперкупата", добави треньорът на "болярите".

"Представянето ни напролет и изпълнението на целта зависят от много неща – как ще мине подготовката, кои футболисти ще привлечем. Предстои битка, това, което зависи от нас като работа, ще бъде свършено. Има изоставане в точките, но не е толкова голямо, всичко зависи от това ние какъв отбор ще направим и как ще играем. Тежко ще е, но лично аз не съм се предал. Ако някой се е предал – да казва отсега…", добави Светослав Петров.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024