Общо събрание на акционерите в Етър предстои днес като на него ще бъде приет отчетът за дейността на дружеството през изминалата година, както и годишният финансов отчет. Ще се обсъжда и предстоящият бюджет за 2010 година. Освен Съвета на директорите, в който влизат Красимир Гърдев, Радослав Владев и Стефан Стефанов, като представител на общината (която притежава 34% от акциите) участва заместник-кметът Йордан Грозданов.

"В зависимост от бъдещия бюджет ще се уточнят и целите и амбициите за новото първенство", съобщи прокуристът на клуба Стефан Атанасов. Проекторамката на бюджета е 839 000 лева, но за част от тези сума тепърва ще се търсят начини за осигуряване.

"Виолетовите" са си поставили амбициозната задача да се завърнат в елита, като спечелят задължителна промоция през следващия сезон в Западната "Б" група.

Следващата седмица (на 21 май) футболистите ще бъдат разпуснати в едномесечна почивка. "Виолетовите" се събират най-вероятно на 21 юни, тъй като първенството започва на 1 август, а оптималният срок за подготовка е 40 дни.

С изтичащи договори са шестима футболисти – халфовете Мариян Генов, Йордан Петров, Ивайло Петев, Георги Христов и Николай Съботинов и защитникът Петър Ванков, както и треньорите Арнаудов, Георгиев и Данков. Всички играчи са готови да останат в Етър, ако се договорят за условията с ръководството. Единствено Ивайло Петев обяви, че е принуден да спре с футбола, но си остави 1% възможност да промени решението си, твърди sport-vt. Ще разговоряме с всички играчи и треньорите с изтичащи договори, водени са предварителни разговори и с няколко нови футболисти. /БЛИЦ