Едноседмична визита в Турция с лагер и два приятелски мача ще направи Етър в паузата на първенството в началото на септември, съобщи изпълнителният директор на клуба Ендер Дурмушев.

„Виолетовите” ще направят лагер в Диарбекир, откъдето е президентът на клуба Фейзи Илханлъ, и ще срещнат местния Йени Диарбекирспор, а после заминават за столицата Анкара, където имат мач и с елитния Генчлербирлиги.

На 4 септември Цанко Цветанов и момчетата му тръгват с автобус за Истанбул, откъдето същия ден летят за Диарбекир. Новината за мача с местния тим вече се появи в цялата преса на южната ни съседка. Контролата бе договорена между президента на Йени Диарбекирспор Бедирхан Акьол и собственика на Етър Фейзи Илханлъ.

Местният тим се състезава в трета дивизия и започва участието си в първенството през септември, а мачът с Етър е генерална репетиция преди старта. „За местните фенове ще бъде голямо събитие да видят отбор от елитната група на България. За да могат повече хора да посетят мача, той ще е при свободен вход”, пишат медиите. Срещата е на стадион „Ататюрк” на 5 септември от 19:00 ч. местно време.

„Виолетовите” ще направят и тридневен лагер в Дирабекир, където ще останат до 9 септември. Близо двумилионният град днес е наричан Портата към Ориента и е известен със занаятчийството си – тъкането на коприна, бижутерството, килимарството и бакърджийството.

На 9-и сутринта Етър лети със самолет за столицата на Турция – Анкара, където същия ден от 17:00 часа местно време среща елитния Генчлербирлиги. Тимът завърши на девето място миналия сезон в турската Суперлига, два пъти е носител на купата на Турция. След втората контролна среща „виолетовите” се прибират с автобус през Истанбул.