Футболистите на Етър вече са в почивка и с нетърпение очакват решението на БФС дали тимът на Георги Василев - Гочето ще попълни състава на "Б" група. В сряда повечето играчи бяха на стадион „Ивайло”, но за да наблюдават финала за Купата на АФЛ между Дунав и Сливнишки герой, спечелен от русенци с 4:2.

Все още няма определена дата за началото на предсезонната подготовка, пише Sport-vt.com. Етър завърши втори в първенството на Северозападната „В” група и се надява да получи покана да попълни „Б” група. От това в коя група ще играе през новия сезон, зависи и стартът на подготовката. Шампионатът на „В” група ще стартира на 8 или 15 август, но ако „виолетовите” получат покана за професионалния футбол, може да стартира още в края на юли, а оптималният срок за подготовка е 45 дни. Всичко ще се реши на предстоящия Изпълком на БФС, който трябва да определи формата и броя на отборите в „А” и „Б” група. На заседанието ще стане ясно кои отбори получават лиценз, както и кои дублиращи тимове ще се включат във втория ешелон. От това зависи и дали отбори, заели второ място във „В” групите, ще попълват „Б” група, както бе в последните няколко години.

Точна дата за заседанието на Изпълкома на БФС, което се чака от всички с огромен интерес, все още няма. По всяка вероятно то ще бъде на 15 юни, тъй като следващия ден трябва да се тегли жребият за първенствата в „А” и „Б” група.