Етър ще използва паузата в първенството за едноседмична подготовка в Турция. "Виолетовите" ще направят лагер в Диарбекир и ще изиграят две контролни срещи – с местния Йени Диарбекирспор и в столицата Анкара с елитния Генчлербирлиги, съобщава "Велико Търново Спорт".

Днес в 9:30 часа етърци отпътуваха за Истанбул, откъдето вечерта в 17:00 часа летят за Диарбекир.В групата, определена от старши треньора Цанко Цветанов, не попаднаха двама от основните играчи на тима – лекуващите леки контузии Луис Едуардо и Цветомир Цанков.

В сряда, 5 септември, етърци ще изиграят първата си контрола – срещу местния Йени Диарбекирспор. Тимът се състезава в трета дивизия и започва участието си в първенството през септември, а мачът с Етър е генерална репетиция преди старта. Срещата е на стадион "Ататюрк" на 5 септември от 19:00, входът за публиката ще бъде свободен.

"Виолетовите" ще направят и тридневен лагер в Диарбекир, където ще останат до 9 септември. На 9-и сутринта Етър лети със самолет за столицата на Турция – Анкара, където същия ден от 17:00 ч. местно време среща елитния Генчлербирлиги. Тимът завърши на девето място миналия сезон в турската Суперлига, два пъти е носител на купата на Турция.