Етър спечели с минималното 1:0 при визитата си на Монтана на старта на новия сезон във Втора лига. Николай Янков (47) реализира единствения гол на стадион "Огоста" в началото на втората част.

През първото полувреме домакините бяха далеч по-активни от „виолетовите“, но няколко пропуска на Живко Петров, Йорданов и Тони Иванов ги лишиха от попадение.

Две минути след началото на втората част гостите организираха бърза атака и Николай Янков се разписа след пас на Станев от десния фланг.

В последния четвърт час болярите имаха два шанса да удвоят преднината си, но първо остро центриране на Крум Стоянов отляво изненадващо не намери никой в наказателното поле, а броени минути по-късно влезлият като резерва Борислав Трендафилов не успя да преодолее Петър Петров.

В самия край домакините можеха да изравнят, но удар с глава на Цеков се удари в страничната греда. В добавеното време Етър пропусна още един шанс да направи успеха си по-убедителен. Стоянов стреля от десетина метра с по-слабия си десен крак, но Петров показа рефлекс и изби в корнер.