Етър играе днес първата си контрола от подготовката за новия сезон в “Б” група. “Виолетовите” пътуват за Тетевен, където от 11:00 часа ще срещнат втория отбор на ЦСКА. Преди няколко дни “червените” приключиха лагера си в Тетевен и старши треньорът Христо Янев отведе основния състав на лагер в Австрия, но от столичния клуб са потвърдили, че останалите тук футболисти ще се явят за контролата с Етър. Както е известно, новият ЦСКА-София беше включен в “А” група, като планира да има и втори отбор в “Б” групата.

Лагерът на “болярите” в Дряново приключи и те се прибраха във Велико Търново. 22-годишен вратар от Чехия се включи в тренировките на тима.
На 4 юли започва вторият етап от подготовката. На 6 юли в Трявна от 18 ч. ще бъде втората проверка – срещу елитния Ботев (Пловдив), който ще бъде на подготовка в планинския град. Третата е на 9 юли срещу Дунав (Русе) от 10:30 часа в Тетевен.

След мача с Дунав “виолетовите” срещат трети елитен тим. Това е новият член на Първа лига Нефтохимик, като мачът ще е на 13 юли от 18 ч. в Дряново.

На 16-и приемат на стадион “Ивайло” Спартак (Плевен), а на 20 юли играят с Лудогорец II в Разград.

Последната генерална репетиция за началото на първенството ще е на 23 юли, когато от 18 ч. на стадион “Ивайло” официално ще бъде представен отборът за новия сезон. За този спаринг спортно-техническото ръководство ще се спре вероятно на отбор от Северозападната “В” група.