Само дни преди първия пролетен мач от първенството на "Б" група Евгени Йорданов напусна Марек. 36-годишният бивш нападател на ЦСКА се присъедини към дупничани преди по-малко от две седмици и трябваше да бъде картотекиран в БФС. Самият той обаче е преценил, че в момента не е в добра форма и няма с какво да помогне на отбора.

Повече от година Гената бе извън футбола след като се раздели с Берое и сега явно не може да навлезе достатъчно бързо в нужната кондиция. Треньорът Иво Паргов заяви, че уважава неговото решение и допълни, че в момента не са много футболистите, които имат такава самокритичност към себе си.

"С Евгени винаги ще бъдем приятели", заяви пред zadupnitsa Паргов.

Същевременно се разбра, че контузията на Денис Стоилов не е толкова тежка и до седмица нападателя ще бъде възтановен напълно. Стоилов получи травма на глезена по време на контролата с Пирин (Разлог).

Тази събота от 15:30 часа Марек приема "Ботев" (Враца) в първия мач от пролетния дял на шампионата в "Б" група. Дупничани са лидер с 33 точки, вторият Хасково има 23, а врачани са чак на 11-ото място с 14 точки.