Европейската клубна асоциация игнорира родните грандове „Левски” и ЦСКА за 14-ата си асамблея. За сметка на това България бе представена от Литекс и Лудогорец. Срещата между представителите на водещите европейски клубове се състоя в шведската столица Стокхолм. На срещата на високо равнище бяха взети решения за фундаментални промени в организацията и финансирането на европейския футбол.

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, президентът Александър Александров и колегата му в Литекс Трифон Попов обсъдиха идеите с другите членове на организацията.

Европейската клубна асоциация, чийто президент е легендарният германски футболист от миналото и шеф в Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге, подписа важни споразумения с ФИФА и УЕФА и продължи сътрудничеството с двете централи до 2022 г. Договорките ще осигурят на клубовете в Европа ползи далеч над финансовите придобивки. В бъдеще клубовете ще имат много по-голяма роля в управлението на ФИФА и УЕФА. Европейската клубна асоциация ще получи и две места в Изпълкома на УЕФА. Едното от тях ще бъде заето именно от Карл-Хайнц Румениге.

В хода на асамблеята делегациите на Лудогорец и Литекс проведоха разговор с Румениге, специалните гости на асамблеята – генералния секретар на УЕФА Джани Инфантино и директора на всички турнири и състезания в УЕФА Джорджо Маркети.