Поредното издание на Европейската купа по футзал версия УЕФС, стартира днес в България. Мачовете от UEFS CUP 2012 започват в спортната зала в Приморско, като участват 5 отбора. България ще бъде представена от два тима. Спортинг Верж Груп (Бургас) и Лазур (Бургас) ще се борят за купата на Европейската Федерация по минифутбол с отборите на Динамо Москва (Русия), AMS Cannet Futsal (Франция) и VPS Novabrik Policka (Чехия). В последните три години носител на трофея неизменно е руският клуб, който и сега се очертава като основен фаворит.

Днес от 17 часа турнира ще открият Лазур и Динамо Москва, а от 18.30 е срещата Спортинг - VPS Navabrik (Чехия). Утре следват други два мача.

Първоначално трябваше да пристигнат шампионите на Беларус и на Каталунската лига по футзал, версия УЕФС, но те се отказаха от пътуването до Българското Южно Черноморие.

УЕФС е европейска централа, развиваща футзала, доста преди УЕФА да поеме инициативата върху футбола в зала. Тя анонсира по-различни правила на футбола в зала близо 10 години преди УЕФА, а в момента продължава да организира европейска купа.