Босът на Локо (Пловдив) Коко Динев не спира със сензационните трансфери. Собственикът на “черно-белите” е подготвил поредната приятна изненада за феновете. Бизнесменът ще докара на “Лаута” днес европейски шампион с Испания, пише “Тема Спорт”.
 
Става въпрос за 27-годишния Йон Антони Гарсия Аранбилет, който има титла с юношеския национален отбор до 19 години на Евро 2002 в Норвегия. Интересното е, че тогава освен него в състава личат имената на Фернандо Торес, Андрес Иниеста и Хосе Антонио Рейес. Футболистът има мачове и за младежкия национален отбор на “Ла Фурия”.
 
Аранбилет, известен като Йонан Гарсия, е продукт на една от най-силните школи в родината си – тази на Атлетик (Билбао). Първоначално играе за втория отбор на баските. На 30 август 2003 г. дебютира за първия тим в Примера дивисион при домакинската загуба с 0:1 от Барселона.
 
Първото си попадение в професионалния футбол вкарва на 29 февруари 2004 г. срещу Валенсия. В Примера има записани 23 мача и 2 гола. Общо за първия и втория състав на Атлетик Билбао във всички надпревари има 109 мача и 14 гола.
 
За последно се е подвизавал в трета дивизия в Леида. В Испания е играл още за Кастейон, Мурсия, Елвиса Ибиса и Уеска. Има 11 мача с екипа на гръцкия Арис (Солун)./БЛИЦ