Талантливият български вратар Димитър Евтимов удиви всички в Нотингам, след като вчера бе най-бърз в скоростните тестове на 30 метра в отбора до 18 години, за който се състезава.

"Вчера имахме тест за издръжливост и бързина. На скоростния дадох най-добро време. Всички треньори бяха приятно изненадани от моята бързина. Казаха, че за първи път от толкова много години работа в Нотингам не са виждали вратар да е по-бърз от полеви играч", коментира Митко Евтимов пред БЛИЦ.

"Това, че съм най-бърз в отбора не значи нищо. За мен по-важното е да се наложа на вратата. Първо в отбора до 18 години, а след това и в първия тим. Амбициран съм да постигна целта си. Заради това продължиха кариерата си в Англия. Ако щях да кретам на едно място, щях да oстана в България", добави 17-годишният вратар, родом от Шумен.

Евтимов коментира и загубата на Нотингам с 1:3 от Суонзи преди дни в плейофа за влизане във Висшата лига. "Жалко, че отборът не успя да влезе във Висшата лига. Това щеше доста да помогне за утвърждаването на реномето на клуба, също така и във финансов аспект. Донякъде обаче е по-добре, че Нотингам и през новия сезон ще бъде в Чемпиъншип. Във Висшата лига едва ли щях да получа шанс за изява, докато това може да се случи във втория ешелон. Знам, че ще ми бъде много трудно, но мисля, че имам сили да се наложа", каза още Евтимов, който утре се прибира в България за лятната си ваканция.

"На 1 юли се връщам в Нотингам. Дадоха ми програма, по която ще се подготвям, докато съм в България", завърши Евтимов, който премина в двукратния носител на КЕШ от Академията на Христо Стоичков в Етрополе.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ