Защитникът на Левски Холмар Ейолфсон заяви пред „Нова Телевизия“, че „сините“ на практика са спасили кариерата му. Исландецът разкрива, че преди да заиграе на "Георги Аспарухов", е имало кадрови промени в бившия му клуб Макаби (Хайфа), а това е рефлектирало негативно върху него.

"Два месеца след пристигането ми в Макаби уволниха треньора и спортния директор, които ме привлякоха там. През лятото новият наставник реши да вземе шестима нови чужденци, но имах 4-годишен договор и щеше да е трудно да се разтрогне. Тогава дойде офертата от Левски, която буквално ме спаси", разказа Ейолфсон.

Високият 190 сантиметра централен бранител Ейолфсон играе на "Герена" като преотстъпен.

"Исках да играя редовно, за да съм в полезрението на националния селекционер на Исландия. Много се надявам да се представя добре, за да попадна е състава на родината си за световното първенство в Русия", добави бранителят.

Ейолфсон има 8 мача за Левски - 6 от тях са в Първа лига, а 2 за Купата на България. 27-годишният футболист все още чака първия си гол за „Левски“, докато партньорът му в защита Яблонски има 6 попадения в първенството от началото на сезона.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма