Юношеските национали на България до 17 години претърпяха загуба с 2:3 от Грузия в първия си мач от квалификациите за Евро 2012. Селекцията на Александър Димитров е в група 8, а другите ни съперници са Швеция и домакините от Молдова.

Двете попадения за България в грузинската врата вкара Стивън Петков. 16-годишният юноша на "Левски" откри резултата в 17-ата минута, но само две по-късно Грузия изравни от дузпа чрез Чечелашвили. Наказателният удар беше отсъден за нарушение на Стоян Калпаклиев.

В 23-ата Ахвледиани наказа Георги Китанов за 2:1, а в 69-ата и Папунашвили се разписа във вратата на България. Стивън Петков вкара второто си попадение в мача в 71-ата минута.

Втората евроквалификация на селекцията на Александър Димитров е в петък. Тогава съперник на "трикольорите" ще бъде Швеция, а мачът отново ще се играе от 12:00 часа.

За следващата фаза на квалификациите се класират първите два отбора от всяка група, както и двата трети с най-добри показатели. В следващият елитен кръг, който ще се играе през пролетта, двадесетте и осем класирали се отбора ще играят в седем групи от по четири отбора. Победителите в групите се класират за финалите, заедно с отбора домакин от Словения. Във финалната фаза през месец май 2012 отборите ще бъдат разпределени в две групи по четири отбора, като първите два се класират за полуфиналите.

Съставът на България: Георги Китанов, Денислав Мицаков, Любомир Илиев, Стоян Калпаклиев, Стивън Петков, Никола Колев, Георги Минчев (58-Александър Василев), Станислав Дрянов, Михаел Орачев, Мики Орачев (76-Димитър Маймунков), Петър Чобанов (58-Милчо Ангелов)