Амбициозният Пирин (Благоевград) се издъни на старта на новия сезон във Втора лига. Селекцията на Уорън Фийни направи 1:1 с Хебър (Пазарджик), след като водеше секунди преди края, но в 94-ата минута позволи на домакините да изравнят и да стигнат до точката. 

В 30-ата минута гостите бяха близо до откриване на резултата, но удар на Антон Карачанаков след подаване на Станислав Манолев беше спасен от стража на домакините Александър Любенов. При добавката на празна врата Спас Георгиев отбеляза, но в последствение беше отсъдена засада. На повторенията обаче се видя, че подобна нямаше.

До края на полувремето двата тима си размениха по едно чисто положение, но до попадения не се стигна. 

В началото на втората част все пак Пирин взе заслужен аванс. След бърза контраатака в 54-ата минута Карачанаков подаде на Преслав Йорданов, който от около 20 метра отбеляза и "орлетата" поведоха с 1:0.

В 88-ата минута задачата на Пирин се усложни. Конър Хендерсън влезе необмислено в краката на съперник, след като вече имаше жълт картон. Съдията не се поколеба да извади втори такъв, респективно червен, с което остави Пирин с 10 човека за заключителните минути. В 94-ата след центриране, Димитър Каракашев стреля от точката на дузпата и след рикошет в гредата топката се озова във вратата на Пирин - 1:1.