Гранит (Сборище, община Твърдица) продължава да гази в сливенската областна група, постигайки седма победа от седем мача до момента. Воденият от Златан Златев тим, съставен предимно от млади момчета, направи фантастичен обрат в домакинството на Кортен - 4:3, видя репортер на БЛИЦ.

Мачът започна много лошо за домакините, които само след 10 минути изоставаха с 0:2. Съставът на Кортен, който също е сред челниците в групата и по традиция от години се бори за върха, набързо взе добър аванс, което обаче не отчая играчите на Гранит. Дори напротив - домакините постепенно напипаха ритъма и атаките пред вратата на гостите започнаха да се редуват една след друга. И попадението за Гранит не закъсня. Йордан Арменчев - Гумата, намали на 1:2, но малко след това Кортен отново взе преднина от 2 гола. Домакините, за които първото полувреме игра юношата на ЦСКА Васил Азманов, не се предадоха и благодарение на комбинативния футбол, чрез който започнаха тотално да надиграват съперника, геройски стигнаха до равенството 3:3 след 2 гола на Димитър Стоянов - Халата, единият от които реализиран след перфектно изпълнен пряк свободен удар от над 20 метра.

През втората част имаше и грозна гледка, която по традиция е обичайна за мачовете от родната ни трета дивизия. След груба проява на играч на Кортен футболистите от двата отбора заформиха меле. В спречкването на терена нахлу вече замененият юноша на ЦСКА Васил Азманов, заради което видя картона с червения цвят. Малко по-късно играч на Кортен също беше изгонен, след което Гранит стигна до пълния обрат с 4:3 след попадение на много активния Денчо Илиев - Мастиката. За капак и той беше изгонен. Съдията Антон Вълков му вдигна втори жълт... заради спряна с ръце топка, която излизаше в тъч. Това обаче не пречупи тимът от Сборище, който удържа преднината си и заслужено ликува с трите точки, запазвайки лидерството в сливенската окръжна група.

Съставът на Гранит:
Павел Георгиев, Любомир Димитров, Михаил Михнев, Стоян Динев, Петко Петков, Васил Азманов (46-Петко Христов), Павел Павлов (80-Георги Атанасов), Йовчо-Пастора, Йордан Арменчев-Гумата, Димитър Стоянов-Халата, Денчо Илиев-Мастиката

____________.jpg