Само месец след странната рокада по върховете на съдийската комисия в БФС избухна лавина от недоволство срещу редица отсъждания във възлови мачове.

Справедливият гняв на "бултрасите" се взриви след снощните тесли, които любимците им от Ботев понесоха от Никола Попов и неадекватните намеси на ВАР.

Тимът на Ботев бе ощетен в няколко ключови ситуации с вещата намеса на отговорника за видеонаблюдението Валентин Железов.

Припомняме, че ръководството на Ботев Пловдив реагира с декларация срещу Железов, който ги ограби брутално миналата година при откриване на реновирания стадион "Христо Ботев". Тогава шефовете на "жълто-черните" посочиха цели 3 момента от двубоя, в които Железов е свирил в полза на съперниците им.

Това обаче не попречи на новоизбраните шефове на съдиите да изпратят отново Железов в Пловдив и да му поверят диригентската палка на ВАР.

Дали защото Железов се е стреснал от думите на формалния собственик на Левски Наско Сираков, който след една загуба от Локомотив в квартал "Надежда", го нарече "извиняващо се нищожество" или защото е получил директива от новите си началници, но внезапно обърна съдийските си решения в полза на Левски.

Едва ли е случайно и обстоятелството, че Железов получава наряди на все повече мачове на "сините", Черно море и Славия.

И всичко това се случва след фасадната смяна на ръководните фактори в съдийството, която не само не намалява напрежението в родния футбол, а го ескалира до непознати висоти.

Всичко това се вижда от привържениците на Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Локомотив София, ЦСКА и други отбори, които започнаха да скандират обидни възгласи по адрес на шефовете на БФС.

Преди година феновете се вдигнаха на протест срещу футболните началници начело с Борислав Михайлов и ги свалиха с надеждата, че ще дойде позитивна промяна.

Промяна засега обаче няма, а само празни приказки и кухи обещания.

Неадекватните реакции на новите футболни началници личат и от обърканите им действия преди дербито Левски - ЦСКА, когато позицията им се променяше през няколко часа.

От конгреса, който избра Георги Иванов за президент на БФС, мина година, но недоволството в съдийството расте с всеки мач.

Добре е Георги Иванов и компания да си вземат поука от гласа на феновете, защото скоро могат да последват съдбата на политиците и да отидат на предсрочни избори!
Димитър АПОСТОЛОВ